PRIMUL SIMPOZION DE MASTOCITOZA

Asociaţia Bolnavilor de Mastocitoză a organizat în perioada 28.04-01.05 Primul Simpozion despre Mastocitoză în Bucureşti, unde invitat de onoare a fost dr Luis Escribano, coordonatorul Reţelei de Mastocitoză din Spania (REMA) si unul dintre cei mai importanti specialisti in domeniu la nivel mondial.
Evenimentul a avut loc la Restaurant Elisabeta, Sala Coloanelor, Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, intre orele 09.00-17.00 intre 28.04-30.04 si s-a bucurat de participarea unora dintre cei mai reputati specialisti in domeniu. Pe data de 01.05.2014 a avut loc intalnirea cu pacientii de mastocitoza incepand cu orele 11.00.
Principalele teme dezbătute au fost agenţii declanşatori care pot duce la activare mastocitară, rolul triptazei în mastocitoză, rolul citometriei de flux, mutaţiile KIT în mastocitoză, tipurile de mastocitoză la copii şi adulţi, importanţa cromoglicatului disodic ca tratament suportiv în mastocitoză si necesitatea importarii lui in Romania.
Obiectivul principal al acestui simpozion a fost crearea unei reţele multiprofesionale de excelenta in domeniul mastocitozei in Romania, formată din specialişti din mai multe domenii (hematologie, alergologie, dermatologie, anatomopatologie, biologie) care vor ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii bolnavilor de mastocitoză, precum si la depistarea corecta si din timp a acestei maladii rare.